Tuesday, 5 February 2013

satu azam

setiap manusia mesti ada azam kan,  x kira lar besar ka kecik sesuatu azam itu, dan azam mesti dilaksana, apa azam aku? aduh, dah bulan dua dah pun..baru terkedek2 nak cerita pasaiaza h uhuhuhu.....

okey azam ku nk kembangkan perniagaan ku.... akan ku aturkan langkah stu persatu agar terlaksana segala apa yg ddi impikan untuk permulaan jadikan butik2 pakain sebagai client ku....alhamdulilah,dah dapat satu butik berhmpiran gulatis......seterusnya..... tempahan tudung secara pukal, cuba dapatkan peniaga2 kecil dan jadikan mereka sebagai pelanggan untuk membeli tudung secara borong..... alhamdulilah, dah dapat satu pelanggan ang sudi borong tudung buatanku, wah bestnya,.......seterusnya, cuba dapatkan label tudung jenama sendiri...dah pun suruh orang desigkan, harap2 puas hati......sabar menanti,,,,,,

setelah semu perkara diatas berjalan, aku rasa dah boleh plan tukan kereta kot.....bukanla aku inginkan kereta bmw tapi cuma nak pakai honda ct jer pun.... ataupun forte, bukan apa cuma naak naikkan semagat jer.....hehehe belum apa2 fah berangan nak tukar kereta.....kereta juga salah satu azamku...

ada lagi, plan nak perkembangkan ahli keluarga,...mudah mudahan.....

satu azam

setiap manusia mesti ada azam kan,  x kira lar besar ka kecik sesuatu azam itu, dan azam mesti dilaksana, apa azam aku? aduh, dah bulan dua dah pun..baru terkedek2 nak cerita pasaiaza h uhuhuhu.....

okey azam ku nk kembangkan perniagaan ku.... akan ku aturkan langkah stu persatu agar terlaksana segala apa yg ddi impikan untuk permulaan jadikan butik2 pakain sebagai client ku....alhamdulilah,dah dapat satu butik berhmpiran gulatis......seterusnya..... tempahan tudung secara pukal, cuba dapatkan peniaga2 kecil dan jadikan mereka sebagai pelanggan untuk membeli tudung secara borong..... alhamdulilah, dah dapat satu pelanggan ang sudi borong tudung buatanku, wah bestnya,.......seterusnya, cuba dapatkan label tudung jenama sendiri...dah pun suruh orang desigkan, harap2 puas hati......sabar menanti,,,,,,

setelah semu perkara diatas berjalan, aku rasa dah boleh plan tukan kereta kot.....bukanla aku inginkan kereta bmw tapi cuma nak pakai honda ct jer pun.... ataupun forte, bukan apa cuma naak naikkan semagat jer.....hehehe belum apa2 fah berangan nak tukar kereta.....kereta juga salah satu azamku...

ada lagi, plan nak perkembangkan ahli keluarga,...mudah mudahan.....

satu azam

setiap manusia mesti ada azam kan,  x kira lar besar ka kecik sesuatu azam itu, dan azam mesti dilaksana, apa azam aku? aduh, dah bulan dua dah pun..baru terkedek2 nak cerita pasaiaza h uhuhuhu.....

okey azam ku nk kembangkan perniagaan ku.... akan ku aturkan langkah stu persatu agar terlaksana segala apa yg ddi impikan untuk permulaan jadikan butik2 pakain sebagai client ku....alhamdulilah,dah dapat satu butik berhmpiran gulatis......seterusnya..... tempahan tudung secara pukal, cuba dapatkan peniaga2 kecil dan jadikan mereka sebagai pelanggan untuk membeli tudung secara borong..... alhamdulilah, dah dapat satu pelanggan ang sudi borong tudung buatanku, wah bestnya,.......seterusnya, cuba dapatkan label tudung jenama sendiri...dah pun suruh orang desigkan, harap2 puas hati......sabar menanti,,,,,,

setelah semu perkara diatas berjalan, aku rasa dah boleh plan tukan kereta kot.....bukanla aku inginkan kereta bmw tapi cuma nak pakai honda ct jer pun.... ataupun forte, bukan apa cuma naak naikkan semagat jer.....hehehe belum apa2 fah berangan nak tukar kereta.....kereta juga salah satu azamku...

ada lagi, plan nak perkembangkan ahli keluarga,...mudah mudahan.....

Thursday, 29 March 2012

Bracelet Embroidery


Baju Malissa ni hehe..

Manik Bracelet Embroidery ni menggunakan manik pearl yang banyak..so tangan baju akan jadi agak berat.. yang bestnyer, dah jahit manik ni, anda x perlu lagi pakai gelang,...sebab dah nampak mcm gelang kan manik nie..hehe..

Crumble

Antara design lain yang pernah saya buat, Crumble pandang dan lihatlah sahabat-sahabat ku sekalian, kalo berminat..coll lar i yer, buat tempahan hehe.. jom layan..


RM 30.00

Manik Crumble ni menggunakan pearl yang sikit, so, harganya agak murah..

Simple...


RM 60.00

Yang ni harga untuk leher dan lengan baju..tangan jenis cekak, murah skit... kalo menggunakan tangan yang biasa harga dia RM70.00 + leher...



RM 30.00


RM 30.00










Wednesday, 28 March 2012

Manik Lace....

Hai... sajer jer nak tunjuk, jahitan manik yang menggunakan lace ni, macam semakin diminati plak design lace ni, tahun lepas pun dah buat..tahun ni lagi banyak permintaan...aku follow jer apa yang customer nak, janji masyukkk...cakap jer design mcmana?? aku jahit jer..hehe...jom layan..



Ini lar lace yang siap di jelujur, actualy, ini lace murah, sesuai lar untuk kengkawan yang inginkan baget yang murah...ada lagi yang agak mahal dan paling mahal..hehe... kita tengok hasilnya yer...


RM 40.00 ( untuk tangan sahaja )

Tarra..ini ler hasilnya, kalo yang cenggini menggunakan lace yang murah dan simple, harga nya seperti di atas yer... ok jahitan manik seterusnya jenis sulam dah cuma higlightkan di atas dia, cenggini..


RM 38.00 ( untuk tangan sahaja )

 ini jenis sulam, baju ni dah siap ada sulam, i cuma masukkan jer manik and labuci tu... simple...


RM 45.00 ( tangan sahaja )

Ok yang ini plak lace yang mahal skit jer, ( mahal atau murah ni bergantung pada harga lace semeter yer..)


RM 50.00 ( tangan sahaja )

Ini pulak lace yang agak mahal, dan ini jer yang paling mahal yang saya jahit, lagi mahal, kena ikut permintaan pelanggan lah yer..hehhe.. next..manik Bracelet Embroidery...